понеделник , 6 май 2024

Таланти от Школата изнесоха концерт

Възпитаниците на преподавателите Жана Райнова, Пепа Филина и Величка Маслева вчера представиха в Театъра своя продукция.

Децата, които развиват талантите си в Обединената школа по изкуствата „Евгений Зумпалов” се изявяваха с по две изпълнения пред пълната камерна зала. Заслужени бурни овации заслужи Петко Златков, който с виртуозните си изпълнения на акордеон закри концерта. Петко е учил преди години при Маслева и Филина.
Възпитаниците на Величка Маслева, изявявали се на 18 март бяха – Кирил Тодоров, Данаил Чолаков, Петър Тухчиев и Марко Стоянов с акордеон, Райко Шиндаров, Ванеса Немигенчева и Таня Машева на пиано, Петър Узунов и Виктория Иванова на синтезатор, Рада Порязова с пеене. Децата на Пепа Филина бяха Екатерина Митова и Ненка Колева на цигулка, Аделина Футекова, Мария Ралчева и Стела Петришка на китара. Василена Маслева, Евгения Ангелова и Антон Шкодрев с пеене, Микаела Славеева и Цветелина Пашова на пиано бяха изявилите се възпитаници на Жана Райнова.
По традиция през пролетта всички класове от Школата организират своя вечер, за да покажат как са развили дарбите си под ръководството на преподавателите си. До момента се представиха класовете по пеене на Нона Немигенчева, класът по художествено слово и театър на Дочка Кацарева, съвместно с класа по пиано на Юлия Богоева. През следващата седмица предстои продукцията на класа по китара и ударни инструменти на Стоил Атанасов.

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.