вторник , 28 май 2024

Ще разглеждат Правила за изразходване на средствата от приватизацията на болницата

До понеделник общинските съветници от комисията по бюджет и икономика ще изчакат становище на Общинска администрация относно Правилата, по които ще се изразходват средствата от приватизация на МБАЛ „Събо Николов”.

Решението си икономическата комисия взе на вчерашното си заседание, когато разгледа писмо от управителя на дружеството „Асарел Панагюрище Здраве” ООД, приватизиращо болницата, – д-р Борислав Ацев. В писмото, постъпило в Общината и в ОбС същия ден, има конкретни предложения за разпределяне на част от средствата. Зам.-кметът Георги Павлов обясни, че в момента се проучва опитът на други общини, които имат изградени подобни медицински центрове, ангажирайки се до 24 март официалното предложение на местната изпълнителна власт да е ясно. В него ще трябва да е добавен и дружественият договор, в който да бъдат включени Правилата. Надежда Пърлева от групата „За Свободна община” на няколко пъти настоя да не се бавят въпросните документи, а Марко Мечев от БСП сподели, че в страната имало няколко общини, в които стартирало изграждането на подобни центрове.

Вижте още

Споразумения за два приоритетни проекта подписаха Община Панагюрище и МРРБ

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и ВрИД кметът на община Панагюрище …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.