четвъртък , 25 април 2024

През февруари честваме Стамболов и се радваме на Теодора Цончева

160 години от рождението на Стефан Стамболов и 138 години от възобновяването на комитета за подготовката на Априлското въстание в Панагюрище ще са първите две прояви от Културния календар на Общината за февруари.

Мястото ще е Историческият музей, часът – 17.00, а денят 6 февруари. Книгата на проф. Димитър Иванов „Лидерът Стамболов” ще представи доц. Милен Куманов.
Концерт за цигулка и пиано в изпълнение на Гинка и Вирджиния Радилови „MUSIKABELLA” ще има на 11 февруари от 18:00 ч. в камерната зала на Театъра. Програмата на концурта включва – Бизе, Шостакович, Шуберт, Кочанте, Монти (популярна класика – валс, танго, джаз, рагтайм, филмова музика).
Две са планираните прояви за 14 февруари. Първата ще е от 15.часа на площад „20 април”, където общинската проява „Младежка сцена” ще включва общинския празник, посветен на Деня на влюбените – „Любовта е магия, любовта е живот”.
Програмата предвижда участието на Теодора Цончева от Х фактор, игри и изненади, като от Общината предвиждат при лоши атмосферни условия, празникът да се проведе в голямата зала на Театъра.
Втората проява ще е от 18.00 часа в народно читалище „Виделина – 1865”. Концертът „Красив роман е любовта” на вокална група „Радеан” ще бъде в музикалната зала.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Един коментар

  1. Димитър Иванов не беше ли шеф на шести отдел в ДС? Все едно Хай́нрих Мю́лер – шеф на Гестапо, да напише книга за Бисмарк

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.