събота , 20 април 2024
Водещи новини

Спасителят” и Ивайло Захариев на панагюрска сцена

Премиерата на спектакъла на театрална формация „Улична банда” – „Спасителят” от Валентин Балабанов е на 14 февруари 2013 година. Игран е като част от Националната АНТИСПИН кампания в столицата.

В Панагюрище творбата ще бъде поставена на 6 ноември, сряда, на голямата сцена на Театър дом-паметник от 17.30 часа. Организатори са Община Панагюрище и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Секретарят й Боряна Шкодрева обясни, че са поканени по около 200 тийнейджъри от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и СОУ „Нешо Бончев” и по 25 деца от ОУ „20 април” и ОУ „Проф. Марин Дринов”. В „Спасителят” участват Ивайло Захариев, Сребрина Христофорова, Валентин Балабанов, Вера Среброва. Шкодрева изрази надежда, че сред края на представлението ще има дискусия, в която младите хора ще споделят впечатленията си.
„Спасителят” е една от 25-те нови пиеси, които са били разглеждани за участие в българските награди за принос към театралното изкуство „АСКЕЕР”.
В търсене на падналата в комина четка, коминочистачът Спас (Ивайло Захариев) се натъква на дрипаво момиче, спящо на мръсен и студен таван. Нели (Сребрина Христофорова) е зависима от хероин и, изпаднала в абстиненция, е готова на всичко, за да получи поредната си доза. В слабостта на момичето, Спас вижда себе си преди години и, за разлика от повечето хора в живота ѝ, вместо да я остави, той решава да остане.
Единственото спасение за Нели е да намери любов – такава истинска, за която си заслужава да пожелае отново да живее. Дали Спас ще успее да я освободи от примката на зависимостта или надежда вече няма? Виновна ли е майката (Вера Среброва) за съдбата на дъщеря си и какви са последиците от нейната емиграция? Дали „грижите” на дилъра Стив (Валентин Балабанов) ще дадат на Нели онова, което ѝ липсва?“

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.