Водещи новини

Съветници се обучават

5 760 общински представители от цялата страна ще се обучават по проекта „Подобряване на общинския капацитет за предоставяне на публични услуги”. Сред тях има и общински съветници от Панагюрище.

Преди повече от две седмици председателят на общинското народно събрание Веселина Зумпалова-Ралчева  представи възможността за безплатното обучение пред колегите си и първите трима вече са минали курса за обучители. Това са Марко Мечев от групата на БСП, Томи Наплатанов от групата на ГЕРБ и Надежда Пърлева от групата „За свободна община“. Те, от своя страна, ще предават знания на колегите си.
Основната цел на проекта, който е по оперативна програма „Административен капацитет”, е разширяване капацитета на общинските представители (кметове на общини, общински съветници, служители в общинската администрация, кметове на кметства и кметски наместници) да предоставят качествени публични услуги в съответствие с потребностите на гражданите.
Предвижда се в края на проекта през март догодина да има проведени 192 семинари, подготвени 400 обучители, издадени 17 тематични наръчници в общ тираж 13 600 броя и разработена платформа за обучение на общински представители.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.