четвъртък , 9 май 2024

Децата от „Дъга” получиха маса за крикет

Деца от Дневен център за деца с увреждания „Дъга” участваха в 3-тия Национален турнир по крикет на маса Bulgarian Cup”, състоял се вчера на столичния стадион „Локомотив”.

Малчуганите са получили и специален подарък – маса за крикет, която вече е монтирана в една от занималните на Центъра и те тренират върху нея.
От 10 състезателни отбора, панагюрчетата са на 6-то място, но с новата придобивка се надяват да стават все по-добри.
След състезанието децата посетили Детски парти център в София, където със средства, предоставени от д-р Диди Герова и родители, се почерпиха и поиграха на воля, съобщи още директорът на „Дъга” Лилия Петришка.
От timeheroes.org акцентират, че преди 12 години във Великобритания се създава адаптирана версия на крикет за хора с двигателни увреждания – крикет на маса. България е втората страна след родината на крикета, Англия, която адаптира колективната игра в помощ на деца със специфични нужди. Тренировки по крикет имат децата с увреждания и умствена изостаналост в София, Пловдив, Панагюрище, Стара Загора, Сливен и Кермен. Освен че повдига духа на децата и ги карат да се смеят, спортът подобрява физическото им състояния, фината моторика и ги кара да се чувстват пълноценни.
Основен двигател на крикета на маса за деца с увреждания в страната ни е Саиф Рахман, който тренира почти всички малки ентусиасти.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.