понеделник , 6 май 2024

Ученически игри без картотекирани състезатели?

10 септември е срокът, в който могат да бъдат изпращани предложения относно правилата за организиране и провеждане на Ученическите игри през новата учебна 20013/2014 година. Проектът на документа може да бъде намерен на сайта на Министерството на младежта и спорта. Специалистите предвиждат основната промяна в регламента е недопускане в игрите на ученици от спортните училища и ученици, редовно картотекирани в спортен клуб – член на федерация по съответния вид спорт. От министерството очакват, че нововъдението ще покаже реалното състояние на

ученическия спорт. Паралелно с това щяла да се създаде възможност да бъде оценена работата на учителя, усвоеното от учениците в училище и извънкласните форми на работа, а не дейността на треньора и състезателите от спортния клуб. Включването на изискването в Правилата били подкрепени от преподаватели по физическо възпитание и спорт, представители на регионалните образователни инспекторати на МОН, общините спортното министерство.
В последните години успехите на панагюрските ученици в Ученическите игри са свързани със спортовете тенис на маса, хандбал, лека атлетика.
Първият етап от тазгодишните Ученически игри – вътрешно-училищни и общински състезания, е планиран за периода 20 октомври 2013 година – 20 февруари 2014 година, вторият – областни състезания, за периода 1 март – 31 март 2014 година, третият – зонални състезания – от 1 април до 25 април 2014 година. Област Пазарджик, заедно с отбалстите Пловдив и Смолян образуват VІІ зона.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.