четвъртък , 25 април 2024

Връчват призовете на творците на тържествена церемония

Тази вечер на официална церемония в голямата зала на Театър дом-паметника преди тържествения концерт по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост  ще бъдат връчени призовете на Твореца на годината за 2012 година Николай Радулов – художник с участия в изложби и интензивна дейност през 2012 година, и на Творците на Панагюрище за цялостен принос в областта на културата.

Отличието ще получат Дида Гемиджиева, член на Съюза на свободните писатели в България, автор на книги и активен участник в културния живот на Панагюрище, която през 2012 г. празнува своята 70-годишнина, и Андрея Манев – художествен ръководител и диригент на духов оркестър “Делчо Радивчев”, който през 2013-та навършва 75 години. Андрея Манев бе и ПЪРВИЯТ носител на наградата „Творец на годината”. 9 години след това Андрея Манев получава официално признание и за „Творец на Панагюрище” за цялостната си дейност в областта на културата.
Началото си номинациите за „Творец на годината” водят от 2004 година, сочи справка във в-к „Оборище”.
Призьорите ще получат грамота и парична награда в размер на 300 лева.
За „Принос към културния живот на Панагюрище“ „Златен ритон“ ще получи дългогодишният директор на Исторически музей-Панагюрище Георги Абдулов.
УТРЕ, 24 май, празничното шествие на училища, детски градини и културни дейци по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се започне в 11, 00 ч. на площад „20 април”.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.