вторник , 5 декември 2023
СНИМКА: Илия НЕМИГЕНЧЕВ

В Районен съд – Панагюрище ученици обсъждаха темата ,,Местно самоуправление в общините“. 

Илия НЕМИГЕНЧЕВ
    На 02 ноември в сградата на Районен съд – Панагюрище беше открита новата учебна година за обучение на учениците от СУ ,,Нешо Бончев“. По стара българска  беше разчупена питка, след което всички включили се в обучението получиха  възможност да се представят. Представени бяха и лекторите през годината: съдия Диана Стателова, г-н Павлин Караколев и г-жа Фики Иванова. 
    Последва първата тема за обсъждане – ,,Местно самоуправление в общините“. 
    В края на първата лекция всички ученици получиха копие на Конституцията на Република България, която ще бъде и част от тяхната следваща тема.
За трета поредна година съвместният проект на Районен съд – Панагюрище и СУ ,,Нешо Бончев“ мотивира  и подтиква ученици от различни възрастови групи да се проявяват в сферата на всеобхватни теми като правото, историята, финансите, икономиката и криминалистиката.
    

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.