Водещи новини
СНИМКА:архив на oshtepan.com от 29.10.2023

Слаба избирателна активност към 9.30 часа в Панагюрска община

Избирателната активност към 09.30 часа в Панагюрска община е по-слаба от тази на първия тур на местните избори на 29 октомври.

Това показа проверка на oshtepan.com. Избирателите гласуват и с машини, и с хартиена бюлетина, като няма превес на бюлетините в нито един от начините, споделиха членове на различни секции.

Изборният ден навсякъде започна нормално. Предприети са необходимите мерки и дейности за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и спокойното протичане на изборния ден. Служителите от структурите на ОДМВР-Пазарджик още вчера поеха за охрана всички изборни секции в региона. В охраната и цялостното обезпечаване на балотажите в областта са ангажирани над 500 служители на вътрешното министерство.

От ОДМВР-Пазарджик припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председател на СИК.

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.