четвъртък , 9 май 2024
СНИМКА архив на oshtepan.com

В допълнителни обучения са включени над 9000 ученици. Най-голям е интересът към математиката и БЕЛ

Над 9000 са учениците, включени в допълнителни обучения по проект “Равен достъп до училищно образование в условията на кризи”, реализиран от Министерството на образованието и науката. Той е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., като възможност за преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19. Дейностите  продължават до края на 2023 г., прилагайки нови образователни подходи, съобщават от просветното министерство.

Допълнителни обучения по различни учебни предмети се реализират в 560 училища, като уроците могат да се провеждат не само онлайн, а и присъствено в класните стаи.

Децата и техните родители използват тази допълнителна подготовка, за да се представят по-добре на изпитите от националното външно оценяване и матурите. Математика и български език и литература са предметите, по които учениците най-често се включват в допълнителни обучения. 

От 1 юли стартираха и дейности в детските градини и групите за задължително предучилищно образование в училищата, допълват от Министерски съвет. Дейностите дават възможност на още над 11 000 деца от уязвими групи в предучилищна възраст да получат допълнителни обучения по български език по проекта. Дейностите целят да повишат готовността им за училище.

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити 148-та годишнина от Априлското въстание

Мениджърският екип на  „БУНАЙ“ АД  поздравява своите служители, работници и партньори, и техните семейства със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.