събота , 27 април 2024
Шампионите СНИМКАТА е от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Шампионска купа за асарелските футболисти и бронзови медали за малките “войводи”

Вчера завърши мъжкият турнир по мини футбол, организиран от футболната секция в “Асарел-Медет”. Поради пандемията спортната проява липсваше на панагюрци няколко поредни години. Тази година асарелци се завърнаха ударно, защитавайки своята титла, като не допуснаха нито една загуба до финала. Те спечелиха първо място в своята група, като в изключително оспорван полуфинален двубой затвориха мача с 2:1 в своя полза срещу отбора на “Генералите”.
На финала футболистите от “Асарел-Медет” надиграха с 4:2 “Свален гард”. На трето място се класираха “Кобрите”, а наградите на всички призьори връчи Евгени Кривчев, дългогодишен председател на секцията по мини футбол в “Асарел”.
На 19 август тренировъчният терен на стадион “Орчо войвода” беше изпълнен с радостна глъч по повод детския турнир по футбол 7. “Идеята за два съвместни турнира по повод Деня на миньора бе замислена след няколкогодишното отсъствие. Като организатор имам желание да превърна тази традиция в един хубав спорен празник не само за нас, но и за децата”, каза председателят на фирмената секция “Футбол” – Иван Раленеков. “Искам да благодаря на “Асарел-Медет”, че отново застанаха зад нас и ни подкрепиха в това начинание, както и на кмета Никола Белишки, който ни представи спортната база и оборудване напълно безвъзмездно”, каза още той.
Панагюрище посрещна деца от няколко елитни школи, а първо място зае ФА “Арес”- София. Местните деца от ДФК “Войводите” загубиха полуфиналния двубой от шампионите, но успяха да покажат панагюрски дух и борбеност, печелейки спора за третото място след дузпи с ФК “Марица”- Белово. Малките “войводи” бяха точни и в петте си удара от бялата точка, а вратарят им успя да спаси една от дузпите, с което осигури бронзови медали за своя отбор. С това свое спасяване, както и с представянето си на целия турнир, 10-годишният Митко Кочев заслужи и приза за най-добър вратар.
Победителите бяха наградени от кмета на община Панагюрище Никола Белишки, който отчете помощта на “Асарел-Медет” АД за развитието на града ни.

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.