събота , 27 април 2024
СНИМКА архив на oshtepan.com

В допълнителни обучения са включени над 9000 ученици. Най-голям е интересът към математиката и БЕЛ

Над 9000 са учениците, включени в допълнителни обучения по проект “Равен достъп до училищно образование в условията на кризи”, реализиран от Министерството на образованието и науката. Той е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., като възможност за преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19. Дейностите  продължават до края на 2023 г., прилагайки нови образователни подходи, съобщават от просветното министерство.

Допълнителни обучения по различни учебни предмети се реализират в 560 училища, като уроците могат да се провеждат не само онлайн, а и присъствено в класните стаи.

Децата и техните родители използват тази допълнителна подготовка, за да се представят по-добре на изпитите от националното външно оценяване и матурите. Математика и български език и литература са предметите, по които учениците най-често се включват в допълнителни обучения. 

От 1 юли стартираха и дейности в детските градини и групите за задължително предучилищно образование в училищата, допълват от Министерски съвет. Дейностите дават възможност на още над 11 000 деца от уязвими групи в предучилищна възраст да получат допълнителни обучения по български език по проекта. Дейностите целят да повишат готовността им за училище.

Вижте още

Състезатели на СК „ОДИН“ спечелиха златни медали на Европейското по таекуон-до

От 15 до 25 април в Копер, Словения, се провежда Европейското първенство по таекуон-до. Част …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.