четвъртък , 28 март 2024
Членове на нлуб "Репортер" с ръководителя си г-жа Мария Куртакова СНИМКИТЕ са предоставени от наградените

Ученическият вестник „Репортер“ получи високи отличия от национални конкурси

Най-високия приз получи в-к „Репортер”, издание на Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище,  от Петия журналистически ученически конкурс „Гео Милев”- Стара Загора. Панагюрското издание е фаворит във втори раздел от националната надпревара, в който конкуренцията бе най-оспорвана – 22 вестника от цялата страна. Изданията бяха оценявани от авторитетно жури от писатели и майстори на перото. Членовете на клуб  „Репортер” към ЦПЛР  са ученици от Професионалната гимназия, а дългогодишен редактор на вестника е г-жа Мария Куртакова – старши учител по БЕЛ в ПГИТМТ. 

На 19 май панагюрските репортери присъстваха на официалното награждаване на призьорите, което се състоя в къща музей „Гео Милев”  в града на липите. Те получиха своите грамоти от членове на журито и представители на Община Стара Загора.

Месец по-рано ученическото издание получи друго голямо признание –  второ място от Национален  журналистически конкурс  „Григор Попов”- Разгард. От същия форум през последните няколко години „Репортер” е печелил всички възможни призови места.  Голяма гордост тази седмица донесе една от най-изявените репортерки Ани Илиева, която бе отличена с Поощрителна награда от Националния конкурс   „Живеем в земята на Ботев”, организиран от Община Враца.

Децата са много отговорни и съвестно подхождат към всичките им възложени материали и задачи,  с лекота и ентусиазъм се работи в такъв екип.  Това високо отличие за нас е радост, но и  признание за целогодишната ни работа. Лично благодаря на г-жа Нели Наплатанова, Директор на ЦПЛР- гр. Панагюрище, за предоставената  пълна свобода за творчество и изяви на нашия клуб. Още една специална благодарност искам да отправя към  ИК „Оборище” в лицето на Стоян Немигенчев, за професионализма и за коректното партньорство през всички години–  коментира  за oshtepan.com г-жа Куртакова.  

Вижте още

Прошка моля, прошка давам

Днес е Сирни заговезни – Ден на всеобщо опрощение. Празникът поставя началото на най-продължителния пост през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.