четвъртък , 28 март 2024

Бончевци представиха в Батак спектакъла „Занапред – добър е Господ“

Илия НЕМИГЕНЧЕВ
На 19- ти май в Народно читалище ,,4-ти май – 1897г“ в град Батак Младежка театрална студия при СУ ,, Нешо Бончев“ с режисьор Нистор Хаинов представи ,,За напред – добър е Господ“. 

Представлението на учениците на господин Хаинов впечатли, разплака и пробуди у батачани противоречиви чувства.

Моменти от спектакъл в читалището в гр.Батак
СНИМКИ: Илия НЕМИГЕНЧЕВ

Публиката и ръководството на читалището поднесоха на младите актьори благодарности и цветя, пожелавайки им късмет и успехи. Г-н Нистор Хаинов отбеляза, че ако има център на света, то той е в Батак.

Читалището на многострадалния град Батак е създадено преди Априлското въстание, но хрониките на културния живот изгарят заедно с жителите му. Читалищният живот е възстановен през 1897 година с усилията на всички жители. Първоначално читалището се помещава в училището, а през 1937 година е построена и сграда специално за читалището. През 1976 година, в чест на 100-годишнината от Априлската епопея, в сърцето на града е издигнат внушителен дом на културата и художествената самодейност.
Тук се намира библиотеката, голяма сцена, балетна зала и репетиционни за :мъжки певчески хор, естрадно-сатиристични състави, актьорски и танцови състави.

Вижте още

Прошка моля, прошка давам

Днес е Сирни заговезни – Ден на всеобщо опрощение. Празникът поставя началото на най-продължителния пост през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.