Водещи новини

Читалищата – трибуни на здравната просвета и партньори в промоцията на здраве

Служителите от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в РЗИ – Пазарджик ще отбележат Световния ден на здравето съвместно с Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“  – Пазарджик, със семинар на тема: „Читалищата – трибуни на здравната просвета и партньори в промоцията на здраве“.

На обучителния семинар здравните експерти ще презентират пред читалищните секретари стартиралото проучване на обемна активност на  радон в детските градини в област Пазарджик и темите: „Електронните цигари и влиянието им върху здравето!“ и „Райски газ“.

Между РЗИ Пазарджик и читалищните секретари от областта през годините се установиха много добри партньорски практики. В областните читалища се провеждат множество здравни беседи, обучения, срещи и семинари. Самите служители със своята социална ангажираност са проводник на здравни знания и култура, и спомагат за повишаване информираността на населението по различни теми касаещи индивидуалното и общественото здраве.

*** *************

Световният ден на здравето е глобална инициатива на Световната здравна организация, която се отбелязва всяка година на 7 април, като началото е поставено през 1948 г. В  България се отбелязва от 1964 г.  като Ден на здравния работник, а от 2006 г. е преименуван на професионален празник на работещите в здравеопазването.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.