събота , 20 април 2024
Водещи новини
Лора Куруджиева по време на награждаването. СНИМКАТА е от фейсбук профила на Роси Йорданова

Две участия и две първи места за Лора Куруджиева, едното от конкурс в Полша

След като стана „Глас на месец ЮЛИ” при индивидуалните изпълнители в IV възрастова група, през август панагюрският талант ЛОРА КУРУДЖИЕВА спечели първо място на Международния конкурс за песни в рамките на фестивала „Висла звуци“ в полското градче Чиехочинек. В трета възрастова група /14-16 години/, в която Лора се състезава и беше най-малкият участник, претендентите за приз бяха 33 от 15 държави. За изпълнението си на песента „Seven nation army” тя беше номинирана и за Гран При, но съдийският панел я присъди на  изпълнител от Полша. Журито бе в състав Анна Погосян, Илария, Клеър Маккартин, Ярослав Васик, Вероника Яновская, Алдегунда, Роси Йорданова, Митя Ефтерман.

Фестивалът се проведе от 16 до 19 август, като Лора Куруджиева пя и на гала-концерта. За конкурса в Полша тя получи лична покана за участие от неговия  директор Сарибек Саргасян по време Международния фестивал „Абанико”. В Полша пък получи покана от Митя Ефтерман за участие във фестивал в Гърция.

Вокални педагози на Лора са Пепа Филина и Нона Немигенчева от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към ЦПЛР – Панагюрище. Лора сега е на 14 години, а започва да се занимава с пеене от 4-годишна.

 

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.