неделя , 24 септември 2023
Водещи новини
Момент от обучителния лагер в Юндола.СНИМКАТА е предоставена от ОДМВР-Пазарджик

С лагер в Юндола приключи обучението по НП „Детско полицейско управление“, в която участва и ОУ „Проф.Марин Дринов“

Обучителен лагер за децата от Детското полицейско управление при ОДМВР-Пазарджик се проведе във велинградското село Юндола. Реализирането му е част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“.  В инициативата участваха 65 ученици от Пазарджик, Белово, Пещера, Панагюрище и  Велинград.

Момент ото обучителния лагер.СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик

На лагера те  придобиха теоретико-практически  знания и умения за ориентиране в природна среда,  тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, начини за построяване на заслони от налични материали, способности за сглобяване и разглобяване на палатки. Научиха се да правят различни видове алпийски възли,  припомниха си правилата за безопасно поведение в планината, оказване на долекарска помощ , пренасяне на пострадал в планински условия. Акцент бе поставен на опазването на гората от пожари и замърсяване.

Децата надградиха и своите умения по „Полицейска лична защита“. В програмата бяха включени състезателни и  спортни игри с елементи от проведените занятия, йога практика, както и задължителните за всеки лагер – ежедневна физзарядка, лагерен огън, планински преходи и вечери на талантите. В обучението на  децата  участваха освен ръководителите на Детското полицейско управление към ОДМВР- Пазарджик и служители от сектор „Детска престъпност“ към ГДНП – инспектор. Ваня Славчева, която е национален координатор на Програмата, и инспектор Мария Раева. Сред гост-лекторите бе и Главният инструктор по Полицейска лична защита към Академия на МВР- Милен Генчев. На доброволни начала в обучението с много ентусиазъм се включиха г-н Евгени Попов от  туристическо дружество  „Незабравка“ гр. Септември, доброволците  от Планинско спасяване в гр. Пазарджик,  горски педагог от Учебно-опитно горско стопанство „Георги Аврамов“ в с. Юндола, йога инструктор, инфрмират от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

С провеждането на обучителния лагер в с. Юндола се постави финалният щрих на двугодишното обучение на третата група доброволци  по НП „Детско полицейско управление“.

Вижте още

Свободните работни места в общините Панагюрище и Стрелча към 19 септември

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че към 19 септември работните места за специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.