Момент от обучителния лагер в Юндола.СНИМКАТА е предоставена от ОДМВР-Пазарджик

С лагер в Юндола приключи обучението по НП „Детско полицейско управление“, в която участва и ОУ „Проф.Марин Дринов“

Обучителен лагер за децата от Детското полицейско управление при ОДМВР-Пазарджик се проведе във велинградското село Юндола. Реализирането му е част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“.  В инициативата участваха 65 ученици от Пазарджик, Белово, Пещера, Панагюрище и  Велинград.

Момент ото обучителния лагер.СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик

На лагера те  придобиха теоретико-практически  знания и умения за ориентиране в природна среда,  тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, начини за построяване на заслони от налични материали, способности за сглобяване и разглобяване на палатки. Научиха се да правят различни видове алпийски възли,  припомниха си правилата за безопасно поведение в планината, оказване на долекарска помощ , пренасяне на пострадал в планински условия. Акцент бе поставен на опазването на гората от пожари и замърсяване.

Децата надградиха и своите умения по „Полицейска лична защита“. В програмата бяха включени състезателни и  спортни игри с елементи от проведените занятия, йога практика, както и задължителните за всеки лагер – ежедневна физзарядка, лагерен огън, планински преходи и вечери на талантите. В обучението на  децата  участваха освен ръководителите на Детското полицейско управление към ОДМВР- Пазарджик и служители от сектор „Детска престъпност“ към ГДНП – инспектор. Ваня Славчева, която е национален координатор на Програмата, и инспектор Мария Раева. Сред гост-лекторите бе и Главният инструктор по Полицейска лична защита към Академия на МВР- Милен Генчев. На доброволни начала в обучението с много ентусиазъм се включиха г-н Евгени Попов от  туристическо дружество  „Незабравка“ гр. Септември, доброволците  от Планинско спасяване в гр. Пазарджик,  горски педагог от Учебно-опитно горско стопанство „Георги Аврамов“ в с. Юндола, йога инструктор, инфрмират от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

С провеждането на обучителния лагер в с. Юндола се постави финалният щрих на двугодишното обучение на третата група доброволци  по НП „Детско полицейско управление“.

Вижте още

Пътен инцидент предизвика шофьор от Панагюрище, седнал зад волана след употреба на алкохол

Двама шофьори, употребили алкохол и предизвикали леки пътни инциденти, са установени от органите на реда …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.