четвъртък , 28 март 2024
Момент по посещението на сръбските специалисти

Специалисти от Минния и металургичен институт в Сърбия посетиха „Асарел-Медет”АД

Специалисти от Минния и металургичен институт в град Бор, Сърбия, посетиха „Асарел-Медет“ АД. В групата участваха д-р Лиляна Аврамович – ръководител на Центъра за развойни дейности в металургията, и Неманя Аксич – ръководителя на центъра по химически лаборатории, заедно с главния координатор Йелена Петрович и главния инженер Валя Трифунович. Институтът работи по научно-изследователски проекти в областта на геологията, минното дело, металургията и технологичните иновации. Извършва също изследвания в областта на новите материали, оборудването, опазването на околната среда и рециклирането на материалите.

Интересът им към „Асарел“ беше предизвикан от възможността да се запознаят с фирмената Химическа лаборатория и Инсталацията за екстракция и електролиза на катодна мед. Инж. Евгения Матеева, ръководител отдел „Качествен контрол“, и инж. Марин Поибренски – ръководител на SX-EW инсталацията, разказаха на сръбските специалисти за стандартите, оборудването и технологиите, които са въведени в компанията. Посещението бе организирано от дирекция „Инвестиционни проекти и развитие“ като част от програмата за обмяна на опит и добри практики.

ИЗТОЧНИК И СНИМКИ: Фейсбук страницата на „Асарел-Медет“ АД

 

 

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.