Млади таланти от 25 населени места ще пеят на фестивала „Родолюбие“ в Панагюрище

На 15 и 16 май 2021  в Панагюрище ще се проведе XVI-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2021“.

В конкурсната програма на „Родолюбие“ участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи:
I-ва група – от I до IV клас; II-ра  група – от V до VII клас; III-та възрастова група – от VIII до XII клас.
За участие във фестивала заявки са подали 293 изпълнители от 25 населени места: Берковица, Белово, Белица, Варна, Белозем, Велико Търново, Горна Оряховица, Казанлък, Карлово, Кюстендил, Ловеч, Мездра, Монтана, Панагюрище, Пещера, Пловдив, Русе, София, Сопот, Стара Загора, Сливница, Смолян, Хисаря, Тутракан и Търговище.
Заявките за индивидуални изпълнения са 116, от които 51 в първа възрастова група, 41 във втора възрастова група и 24 т трета.
Заявките от вокални групи са 17, като от тях 8 – първа възрастова група, 6 – втора възрастова група и 3 – трета възрастова група.
Получените заявки за вокални дуети са 9, от които 4 – първа възрастова група, 2 – втора възрастова група и 3 – трета възрастова група.
В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации ще участват с по две песни. Първата песен трябва да бъде с патриотично съдържание, а втората може да бъде патриотична или забавна.
Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури и детско жури. Те ще оценяват подбора на репертоара (съобразно възрастта), интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.
За победители в конкурса се осигуряват следните награди:
  • Специална награда „Живият пламък“;
  • Дипломи, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формация за I, II и III място за всяка възрастова група;
  • Награда на Община Панагюрище;
  • Награда на детското жури;
  • Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева – изявен учител по музика от град Панагюрище;
  • Награда за сценична реализация;
  • Награди на институции, фондации и фирми.
Организатори на XVI-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2021“ са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.
Фестивалът е включен в Националния календар за изявите по интереси на Министерство на образованието и науката за 2020/2021 година. Посветен е на 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.