С 9 медала се върнаха младите панагюрски певци от конкурса „Петнадесет лалета“ в гр.Хисар

 

Макар и не през пролетта заради пандемията от коронавирус, тази година също се проведе Националният младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“

в гр.Хисар. Той бе с нова организация и премина на два етапа, като първият беше онлайн. Класираните на първите 15 места в първия етап имаха право на участие във втория. Той беше присъствен и се проведе на 14 и 15 август в Летния театър на Хисар, като оценките от първия етап не участваха в балообразуването във втория етап. В него се включиха 12 възпитаници от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище, на 9 от чиито гърди заблестя медал.  
Със златни отличия от професионалното жури, председателствано от Мими Иванова, се върнаха най-малките по възраст изпълнители – Кристиян Балев и Стивани Джунова, ученици на музикалния педагог Нона Немигенчева.
Второ място и сребърно отличие успя да завоюва Сияна Кокотанекова, възпитаничка на Нона Немигенчева и Пепа Филина, а бронзови отличия в своите възрастови групи спечелиха Лора Куруджиева и Надежда Ковачева, също ученици на двете музикални педагожки.
С трета награда и бронзови медали се върнаха Наталия Пашова, възпитаничка на г-ж Вили Маслева, Габриела Спасова, която пя, свирейки на китара, Йорданка Димитрова и Виктория Манева, чиито ръководител е г-жа Пепа Филина.

Стилна награда за вокален педагог получи неуморимата г-жа Нона Немигенчева.
Това е третата награда, която тя получава тази година.

Първите две бяха от музикални конкурси в Пловдив и Карлово.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.