Водещи новини

В още една област има заразени с COVID-19, общият им брой стана 379

COVID-19 се настани и в нова област – Силистра, където положителни проби са дали мъж жена на около 80 години.

Това съобщи на редовния си брифинг Националният оперативен щаб тази сутрин. Има 25 нови случая на заразени за денонощието, с което общият им брой у нас става 379.Новите случаи са: в София 1, във Варна – 3, Силистра – 2, Шумен – 1, Бургас – 4, Кюстендил – 4, Кърджали – 1, Пловдив – 3, Стара Загора – 1.
В болница са 113 лица, от които 13 са интубираниСлед две отрицателни проби за COVID-19 изписаните лица са 17. Болните у нас се лекуват по вече широко застъпената формула – хлорикин и антибиотици от групата на азитромицина. Общо 18 лица от медицинския персонал са заразени с COVID-19, съобщи ръководителят на щаба генерал-майор проф.Венцислав Мутафчийски.
Има противоречиви версии за носенето на маски. СЗО по-скоро не препоръчва носенето на маски от здрави лица. Това е една мярка, която ни отдалечава от някакви по-твърди мерки. И ние имаме семейства и търпим същите мерки. Ясно е, че 100-процентова подкрепа за мерките не може да има. Основните източници, които ползваме за въвеждането на мерки, са Китай, Южна Корея, Израел и някои други големи държави, каза ген. Мутафчийски във връзка с вчерашната заповед на здравния министър Кирил Ананиев за задължително носене на защитна маска в закрити и на открити обществени места. Ръковоодителят на Националния оперитивен щаб уточни, че задължителното носене на маски е въведено по негово лично предложение, въпреки противоречивите мнения за ползата от тях.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.