Водещи новини

Всички болници ще трябва да обособят отделения за прием на заразени с коронавирус

 

Днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще издаде заповед, с която всички болници,

независимо от собствеността им, ще трябва да обособят отделения за заразени с коронавирус и с възможнст за снабдяване на апарати за кислородотерапия. Това съобщи на редовния си брифинг тази сутрин началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавирус генерал-майор проф.Венцислав Мутафчийски, като уточни, че решението е взето след консултации със здравния министър и премиера Бойко Борисов. Проф.Мутафчийски информира, че от снощи до тази сутрин има само един нов случай на заразен, който е в София и не е клиничен. С него общият брой на регистрираните с коронавирус в България става 202 души.
Началникът на Националния оперативен щаб каза, че се разширява броят на лабораториите, които ще правят изследвания за зараза с коронвирус, като такива ще има в Плевен, Пловдив, Бургас и още една в София. Лабораториите в две частни болници също ще правят проби, тъй като разполагат с наличната апаратура за тестове. Учените от БАН също са заявили готовност да се включат. 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.