вторник , 30 април 2024
Водещи новини

Децата на СК „ОДИН ОПТИКС“ спечелиха 6 медала в първия ден на държавното първенство по таекуон-до в Благоевград

Днес в Благоевград бе дадено началото на Държавното първенство по таекуон-до ITF, в което участват и 20 състезатели на СК „ОДИН“ – Панагюрище.

На спаринг и форма своите технически умения и боен дух днес показваха състезателите във възрастова група 11-13 години /децата/. В сериозна конкуренция представителите на „ОДИН“ успяха да защитят името на клуба си, спечелвайки няколко медала.
При 40-килограмовите на спаринг седмокласничката Деница Маджарова от Стрелча спечели първо място и окичи гърдите си със златен медал. Сребърно отличие пък блесна на гърдите на Силвана Байкова, която игра спаринг при 50-килограмовите.
Второ място и сребърен медал спечели и Нено Чернирадев на форма. Той успя да вземе и бронзов медал на спаринг в категория +60 килограма, съобщи инструкторът на панагюрските таекуондисти Здравко Еров, II дан.
За трети места и бронзови медали се пребориха на спаринг Дарина Машева в категория +55 килограма и петокласникът Николай Такучев от Стрелча в категория 35 килограма.

Държавното първенство в Благоевград ще продължи до 3 февруари. В него в следващите два дена ще се борят за медали юноши и девойки, мъже и жени в дисциплините форма, спаринг, специална техника и самозащита.
За всички състезатели надпреварата е от изключително значение, тъй като то е решаващо за определяне на националния отбор на България.
 

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.