Водещи новини

В Стрелча почетоха народните будители с факелно шествие и кратка програма

 И тази година учителите и учениците от Начално училище „Паисий Хилендарски“ и Средно училище „Св.Св.Кирил и Методий“ – гр.Стрелча почетоха народните будители с факелно шествие и кратка литературно-музикална програма.

В навечерието на Първи ноември всички се събраха пред килийното училище в двора на църквата „Св.Архангел Михаил“, където директорът на Историческия музей в града Андон Божков припомни кога и къде за първи път се празнува Денят на народните будители в България, кога Правителството на страната ни приема датата Първи ноември като ден за почит към народните будители, кои личности определяме и тачим като такива.

  
Празнуващите разгледаха изложбата в килийното училище, след което се отправиха към паметника на Апостола на свободата в парка. В шествието се включиха председателят на Общински съвет – Стрелча М. Станкова, кметът на общината С.Чачов, зам.-кметът Н.Фингарова, началници на отдели в Общинска администрация.
 
Под ръководството на г-жа Св.Татарова, учител по история в СУ „Св.Св.Кирил и Методий“, пред паметника на Васил Левски ученици припомниха накратко делото на едни от най-изявените народни будители, а ученици от началното училище изпяха няколко песни, ръководени от музикалния педагог Стефка Стефанова.
Венци и цветя пред паметника на Левски поднесоха представиители на Общинския съвет, кметът С.Чачов, НУ „Паисий Хилендаарски“.


Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.