събота , 20 април 2024

Започна националният ученически конкурс „Посланици на здравето“

През октомври започна Националният ученически конкурс„Посланици на здравето”, който се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 

2014-2020 г. и е в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.  Целта му е превенцията на поведенчески и рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословно хранене, ниска физическа активност, злоуптреба с алкохол и тютюнопушене.
Конкурсът ще се проведе в три възрастови категории: 1-4 клас; 5-8 клас и 9-12 клас.
Право на участие имат паралелки или випуски от ученици от 1 до 12 клас от цялата страна, както и учители на една или повече паралелки, независимо дали са от един и същи випуск.
Конкурсът ще протече в две фази. В рамките на първата фаза (22 октомври 2018 г. – 15 декември 2018 г.) участниците трябва да изготвят и да изпратят до Министерството на здравеопазването своите проекти в следните области на  превенцията на хроничните незаразни болести – „Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол“ и „Здравословно хранене и физическа активност“. През втората фаза на конкурса, 25 декември 2018 г. – 10 май 2018 г., ще се осъществи реализацията на проектите и тяхното отчитане.
Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса!
Експертна комисия с участието на представители на Министерство на здравеопазването и всички партньори ще класира участниците до 25 май 2019 г. Резултатите ще бъдат публикувани на интернет-страниците на министерствата. Официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни 2019 г.
Новото в регламента на Конкурса тази година е, че са предвидени общо шестдесет и една предметни награди.
Пълна информация за регламента на конкурса – изисквания за кандидатстване и участие, изисквания към съдържанието на проектите, критерии за оценка, етапи на оценяване и награди за победителите – може да намерите на сайта на МЗ, както и на интернет страницата на РЗИ.
Регионална здравна инспекция Пазарджик е в готовност, както всяка година, да окаже необходимотосъдействие на желаещите да вземат участие в конкурса.



Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.