Тинка Юрукова, доайен на библиотечното дело в Панагюрище, навършва 97 години

Днес – 14 март, доайенът на библиотечното дело в Панагюрище Тинка Юрукова навършва 97- години. 

По нейна идея и благодарение на нейния ентусиазъм, трудолюбие, последователност, воля и умение да отстоява позиция преди 48 години се построява днешната Общинската библиотека „Стоян Дринов“. Преди това храмът на книгата в Панагюрище се е помещавал в сградата на НЧ „Виделина-1865“. Години наред Тинка Юрукова е главен библиотекар на панагюрската библиотека.

По ирония на съдбата през 1938 година на едно театрално представление в читалището на Панагюрище Тина Петрова Медарова се среща с младия учител Рад Деянов Юруков. Животът събира двама млади и амбициозни хора, които създават семейство и следват пътя на основоположника на пчеларското дружество в Панагюрище Деян Юруков. Десетилетия наред Тинка и съпругът й Рад отглеждат пчели и произвеждат мед. Днес делото им продължават техните наследници.

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.