събота , 20 април 2024

Лезгинка

На 2декември в Дом на културата в Пловдив,на 3 декември в Зала 1 на НДК, София,  и 4 декември зала „ Арена Асарел“ в Панагюрище очаквайте една вълнуваща програма от „златния фонд“ на „Лезгинка“ – ансамбъл от Дагестан, известен със своите уникални, оригинални продукции. Oсвен силните, традиционни танци на народите от Кавказ, зрителите ще станат свидетели и на нежни, лирични миниатюри. Хореографите на ансамбъла са намерили място за всички танцови форми: соло, дуети и масови сцени, лирични моменти и традиционните емоционални танци. Чрез изразните средства на танца се разказват истории от южните части на огромната Русия. Благодарение на тях ще видите криволичещите пътеки на планините и спокойните равнини, бързо течащите реки и приятната пролетна красота. Ето още малко от основните щрихи: отличителните черти в танцова култура на народите от Дагестан с които са известни, са специалните танцови умения с крака и ръце, както и мекотата на движенията.

Ансамбъл „Лезгинка“ успя да направи това, което малко хора по света могат – да запази и предаде националната идентичност, която съвсем заслужено получава адмирации и възхищение по целия свят и във всички представления.

Централната точка в спектакъла ще бъде миниатюрният празник в планинско село. Всъщност историята е съвсем човешка и проста – в центъра на селото се събират млади момчета и  започват да се предизвикват и да сравняват сръчността и силата си. И тук се проявяват уникалните умения на танцьорите – замайващи трикове и обрати в представлението, умопомрачаващи скокове и гладки приземявания.

Музиката ще бъде изцяло подчинена на ритъма от Кавказ, който е максимално идентично пресъздаден чрез звука на народните инструменти, включително и от допълнителната съвременна обработка. Всичко това наистина ще добави и желанието ви да посетите и разгледате уникалната република Дагестан.

 

Билети за спектаклите на колектива, посетил повече от 75 страни по света и притежаващ около 65 престижни награди, все още можете да закупите на място, в  мрежата на ИВЕНТИМ и партньорските вериги.

Вижте още

Минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет”АД

             www.asarel.com Минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет”АД е първата, най-голяма и водеща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.