Водещи новини
Областният управител на област Пазарджик Трендафил Величков /вляво/ СНИМКА: архив на oshtepan.com

Областните управители подадоха оставки, но ще изпълняват функциите си, докато Министерският съвет ги освободи

ДНЕС,  12 юни, всички областни управители подадоха оставки. Сред първите беше губернаторът на област Пазарджик Трендафил Величчков. От Министерския съвет обявиха, че акцията е „безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт“. В прессъобщение до медиите от Правителството заявяват:

Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си.
Подаването на оставки в един и същи ден от всички областни управители буди съмнение за координирано действие. Всичките 28  губернатори бяха назначени по различно време от доскоро управляващото служебно правителство на президента на РБългария Румен Радев.

Заявления за освобождаване от длъжност до министър-председателя са подали и почти всички заместник-оластни управители. Сред тях е и заместник областният управител на Пазарджик д-р Красимира Радева.

Вижте още

Възстановка и празничен концерт в Панагюрище за 148 години от Априлската епопея

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.