понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Веселина Ралчева – желязна воля в кадифена ръкавица

Веселина Зумпалова-Ралчева  е от тези хора, за които винаги има какво да допълваш, защото не спират да се развиват и да търсят.

Родена е на 22 януари 1969 год. в Панагюрище
Музикант, общественик, политик, бизнесдама, майка на 3 деца, вече пораснали. Творческа, инициативна и борбена личност, калила желязна воля, благодарение на изпитанията и предизвикателствата от различен характер. Организирана и диалогична личност, умееща да разпределя времето си за работа в различни сфери, често пъти нямащи никакви допирни  точки. Личност, отстояваща аргументирано позиции, и в същото време умееща да зачита чуждото мнение, да мотивира хората с действия.
Личност, добавяща към профила си непрекъснато по някакъв нов щрих.
Човек, имащ с какво да се гордее в биографията си. Човек, на когото може да се разчита – даде ли ообещание, спазва го. Човек, който успява,  благодарение на собствените си качества, умения, сили, много труд, последователност и убеденост, а не като тези, спуснати от някого с парашут.

Някои хорица не могат да й простят точно това. Идва им в повече за тесногърдието и малодушието, готови са на лицемерие и клевети, само и само да блеснат в очите на слепите. Както е казал Константин Иречек още през януари 1891 година, „посредствеността не прощава на интелекта“. Така е било в живота и така ще продължи да бъде. Високите дървета ги веят бури, а другите остават в ниското, защото корените им са слаби и соковете им токсични.
Малодушните се блазнят от властта и ласкателствата.
Силните душевно знаят цената, която се плаща. За тях отговорността не е дума от политическата лексика, а вътрешно изгаряне дали си изпълнил казаната дума. Веселина Ралчева знае що е отговорност – и в музиката, и в обществения живот, и в политиката, и в бизнеса. Не търси виновни за допуснати грешки, а начин как да не ги повтаря. В речника й няма обидни квалификации за опонентите, никога не чух да заклейми инакомислещите. Премина през различни етапи и сфери и успя да съхрани отношенията си, защото не реже клоните под себе си.
Напротив – винаги се е опитвала да гради мостове
Тя не се страхува от знаещите и можещите.
Напротив – търси ги, за да се не спира да се развива и да не изпада в илюзорна среда. И успява. С цената на какво, тя си знае.
Убедена съм, че ще продължи да върви по пътя си, следвайки принципите си. Въпреки цената. Защото й е подадено да бъде силна и осъзнава, че другият път е много по-лесен, но не е нейният път.
Тя работи за каузи и е готова да ги отстоява.
Честит рожден ден и успех! 

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.