понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Президентът ген.Радев: Ще работя с нашите партньори за ускорената ни европейска интеграция

За мен е огромна чест да приема поста от президента Росен Плевнелиев. Днешната церемония е израз не само на надеждата за промяна,

но и израз и на приемственост, без която няма как да се гради държавност. Така започна словото си днес петият президент на България при приемане на поста на пл.“Св.Александър Невски“ в София.
Както на 19 януари след полагане на клетвата, така и днес ген.Радев БЛАГОДАРИ на Плевнелиев и президентите преди него за усилията за изграждане на демократична България.
„Днес сме събрани на свято за България място – на такова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане начело на държава, отстоявала своята свобода и бъдеще“, съграждана с ума и ръцете на милиони други. За последните три десетилетия България измина сложен път, разпиляхме енергия, загубихме време, но неотклонно следвахме посоката си – част от Обединена Европа”, каза той и призова
заедно градим едно по-справедливо общество, което не е заложник на миналото, а на бъдещето, основано на закона и морала, на свободата, толерантността и солидарността.
„По пътя, осеян с нови предизвикателства, ще бъда редом с вас, ще бъда президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса. Ще работя с нашите партньори за ускорената ни европейска интеграция, но нека е ясно едно – ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас“, заяви президентът Радев и завърши с призив „заедно да продължим напред“.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.