Водещи новини

Вестник „Женска свобода“…?! Звучи обещаващо

„След три дни ще излезе първият брой на вестник „Женска свобода“…

…Вашето дружество е първо по рода си в България, то е най-модерното… Неговата цел е пълната наша женска свобода. И тази свобода не ще игла, а борба. Борбата ще ни спаси…“
Това са думи на Андрофоба от първо действие на комедията на Ст.Л.Костов „Мъжемразка“, по която самодейците от Театрална формация „Виделина” към читалище „Виделина -1865“ започнаха да работят през новия творчески сезон. Режисьор и постановчик е Дочка Кацарева, а част от  актьорите са познати на панагюрската публика от  пиесите „Свекърва” на Антон Страшимиров, „Големанов” на Ст.Л.Костов и „Милионерът” на Й.Йовков, чиито режисьор също бе Дочка Кацарева.
Както изиграните от смодейците досега постановки, така и „Мъжемразка“ със сигурност ще предизвика аплодисментите на публиката.

Комедията „Мъжемразка“ звучи актуално и днес, тъй като във всяка от пиесите си Ст.Л.Костов поставя съществени въпроси от живота, като изобличава неистовия стремеж към власт, пошлостта, нравствената и политическа поквара. А те се ширят и днес в България.

Вижте още

Кристина Гочева и Мария Димитрова грабнаха приза „Най-добро вокално изпълнение“на конкурса“ Next artist „

Конкурсът „Next artist” е първият по рода си за бъдещи артисти изпълнители. Той се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.