Водещи новини

Пиперливи любовни факти в книгата „България в потури, но и с цилиндър“

50 истории, свързани с обществено-културния живот от 19 век насам, съдържа най-новата книга

на Петя Александрова“България в потури, но с цилиндър“.Тя беше представена тази вечер в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ и е част от проявите, предвидени за Седмицата на библиотеките. В 50-те истории има пиперливи любовни факти и подробности от интимния живот на публични личности. Книгата е излязла преди 3 месеца и е предизвикала изключителен интерес, тъй като първият й тираж вече е изчерпан.
Материалите за книгата са писани в продължение на години, тъй като Петя Александрова е и журналист, водил рубрики в 2-3 вестника. Миналата година решила да събере написаното и да издаде книга. „Не гледам с добро око на ровичкането в личния живот“, сподели Петя Александрова , но  подчерта, че написаното от нея е измъкнато от дневници и всичко е неоспорими факт, подплатени с документи.
Писателката разказа интересни подробности за семейство Екатерина и Петко Каравелови, и дъщеря им Лора, за отношенията между Боян Пенев и Дора Габе. Тя апелира да не идеализираме националните си знаменитости, а да ги приемаме с техните човешки слабости и грешки.
Творческия път на Петя Александрова в началото на срещата представи главният библиотекар Стефан Рапонджиев, който акцентува, че гостенката е автор на 25 книги за деца и възрастни и по нейни сценарии са подготвени редица тв предавания. Сред литературните отличия, на които е носител Петя Александрова, е Славейковата награда, както и наградата от националния конкурс за детска поезия на името на Стоян Дринов.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.