четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Мозъците на хората, които говорят два езика, са различни

Научаването и използването на втори език може да промени начина, по който нашият мозък е „свързан“,

и да промени принципа му на функциониране. Това стана ясно от работата на Джудит Крол, учен от Държавния университет в Пенсилвания, САЩ, съобщава Quarz.
Превключването от един език на друг често е сравнявано с умствена гимнастика  или „вдигане на тежести за мозъка“.
При хората, които владеят два езика, те и двата са винаги „включени“, което означава, че мозъкът непрестанно обработва информацията и на двата езика, обяснява Крол. Функциите, които се извършват в човешкия мозък всеки път, когато един от двата езика трябва да бъде избран, всъщност променят „мрежите “ в нашия мозък, като по този начин го „препрограмират“.
Според проучването на Крол, представено по време на American Association for the Advancement of Science във Вашингтон, владеенето на два езика променя мозъчните връзки  така, че хората да могат да поддържат свободно говорене на езика и много лесно усвояват нови неща.
Източник : economic.bg

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.