Водещи новини

Ще улесняват стартирането на собствен бизнес от младежи с промени в ОП „Развитие на човешките ресурси”

С цел да се подобри достъпът до финансиране за младежи, които искат да стартират собствен бизнес,

на заседанието си тази сряда Правителството одобри изменения в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014- 2020 г.. Това ще се случи чрез включването на допълнителен финансов инструмент по линия на Инициативата за младежката заетост. Прилагането му в дългосрочен план се очаква да увеличи възможността за създаване на нови работни места в новорегистрирани предприятия, както и да се ангажира допълнителен частен финансов ресурс.
С промените в програмата се включва „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД в списъка на допустими бенефициенти. Държавното дружество е учредено с цел да управлява прилагането на финансови инструменти по всички оперативни програми в страната.
Измененията дават възможност и Националния осигурителен институт (НОИ) да бъде включен като допустим бенефициент в рамките на приоритетни оси 3 и 4. Това е обосновано с предстоящата реформа за усъвършенстване на експертизата за работоспособността на хората с увреждания в работоспособна възраст.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.