Водещи новини

143 години си търсим цар, а попадаме все на падишах

„Лесно е да се делим, трудно е да сме заедно. Младите ще измият срама на грешното ни възпитание.

Търсете Господа и той никога няма да ви остави!“ Това бяха последните думи на архиерейския наместник протойерей Атанас Манолов към малцината в църквата „Св.Въведение Богородично“, дошли за панихидата по повод 143 години от обесването на Васил Левски. Своята почит и поклон към Апостола на свободата засвидетелстваха групи ученици от ОУ„Двайсти април“ и ОУ„Проф.М. Дринов“ заедно с директорите на училищата, общинските съветници от Реформаторския блок Пламен Търкаланов и Стоян Христов, 4-5 жени и 2 мъже, един от които зам.-кметът на общината Георги Павлов.

Честита е нацията, която има такива примери като Васил Левски, който е реален герой, а не актьор от пиеса, каза още свещеникът. Той припомни случая от живота на Васил Иванов Кунчев, когато сънародниците му го питат, като се освободим, кого ще сложим за цар. И заключи: 143 години българският народ си търси цар и така го търси, че винаги попада на падишах. Отец Манолов акцентува върху осъзнатата саможертва на Васил Левски. „Йеродякон Инокентий е съзнавал човешкия си произход, но е следвал стъпките на Исус Христос и е дръзнал да поиска свободата“, каза архиерейският наместник и призова като Дякона да не оставяме днешната си работа за утре.

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.