Водещи новини

Монголска компания иска инсталация за екстракция и електролиза като асарелската

Вицепрезидентът на монголската компания „Mongolyn Alt Corporation” Цогт Галсан и Керленбаяр Юра – директор на дирекция „Въвеждане на проекти”, посетиха „Асарел-Медет”АД

на 17 ноември, водени от Малко Лампи и Тимо Нивала – представители на финландската компания „Outotec“. Целта на тяхната визита бе да видят на място как функционира инсталацията за екстракция и електролиза на катодна мед. Гостите бяха посрещнати от инж. Божидар Машев, инж. Марин Поибренски и инж. Юлияна Григорова, които ги запознаха с историята по изграждането, пуска и работата на инсталацията. Вицепрезидентът на монголската компания Цогт Галсан разказа, че работят по изграждането на нов медно-обогатителен комплекс, който ще се намира сред пустинята Гоби. „До тази година прокарвахме пътища, водопроводи и комуникации, защото мястото е откъснато и се намира на седем-осем часа път от столицата Улан Батор“, обясни Цогт Галсан. Директорът по въвеждане на проекти Керленбаяр Юра разказа, че в момента работят по изграждането на обогатителната фабрика, която е готова на 50 процента, но планират паралелно с нея да започнат строителството и на инсталация за екстракция и електролиза за добив на катодна мед.

Решили да посетят „Асарел-Медет“АД, за да проучат референциите на работеща инсталация с оборудване на „Outotec“, тъй като компанията е сред потенциалните им доставчици. Гостите останаха особено впечатлени от факта, че целият процес от екстракция до електролиза на катодната мед е разположен в една сграда. Цогт Галсан и Керленбаяр Юра не скриха възхищението си и от високотехнологичното оборудване, автоматизацията, вентилацията и чистотата в цеховете на инсталацията за екстракция и електролиза.
ИЗТОЧНИК: Фейсбук страницата на
отдел „Комуникации“ на Асарел-Медет АД

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.