понеделник , 6 май 2024

Дават пари за работата на oбластните инфо центрове, награждават ги за кампанията „Да създадем заедно България 2020“

Процедурата „Осигуряване функционирането на националната мрежа от 27 областни информационни центрове“ е отворена за кандидатстване от Управляващият орган на оперативна програма „Добро управление”.

 
Предоставят се 10 млн. лв. за осигуряване на ефективно функциониране на 27-те областни информационни центъра (ОИЦ) в периода 2015-2018 г.
За безвъзмездната финансова помощ могат да кандидатстват общините, на чиято територия са административните центрове на 27-те области на територията на Република България. Минималният размер на проектите е 200 000 лв., а максималният праг е както следва: 700 000 лв. за ОИЦ – София; 500 000 лв. за ОИЦ – Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и 315 000 лв. за ОИЦ – Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 21 декември 2015 г.
По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на  проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020.
Междувременно от eufunds.bg съобщиха, че България спечели трета награда в конкурса за публична комуникация в рамките на шестото издание на международния форум EuroPcom, провел в Брюксел в периода 21-22 октомври 2015 година. Страната ни е финалист сред общо 29 кандидатури от 17 държави. До финала на конкурса достигнаха общо три предложения – на България, Франция и Холандия. Отличието беше присъдено за национална информационна кампания „Да създадем заедно България 2020“, проведена от Централното координационно звено и мрежата на 27 Областни информационни центрове с подкрепата на Управляващите органи на програмите
„Поздравявам ви за изключителния успех“ с тези думи министър председателят на Велико херцокство Люксембург Ксавие Бетел връчи плакета на Мария Зафирова – ръководител на Централния информационен и координационен офис в Администрацията на Министерски съвет. От своя страна тя благодари на организаторите за високата оценка и признание за постиженията на страната ни в сферата на комуникацията.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.