петък , 26 април 2024

Бончевци и тази година ще получават пресни ябълки, круши, банани по схемата „Училищен плод”

От държавен фонд „Земеделие” обявиха първите 254 кандидати, които имат право да доставят свежи плодове и зеленчуци в детски градини и училища в страната за Кампания 2015/2016 година.

Сред тях е и СОУ „Нешо Бончев”.
Още 125 заявления ще бъдат разгледани до 31 октомври. Част от участниците трябва да предоставят допълнителна информация на ДФЗ или да отстранят непълноти и неточности в подадените документи.
По схемата „Училищен плод” децата получават 14 вида пресни плодове и зеленчуци – ябълки, круши, грозде, праскови, сливи, банани, портокали, мандарини, грейпфрути, киви, череши, домати, краставици и моркови. Качеството и грамажът се проверяват от ДФ „Земеделие” и от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Tази година плодовете и зеленчуците, с изключение на цитрусовите и бананите,  ще се набавят от местни покупки и от местни пазари.  Целта е да бъдат стимулирани българските производители.      
Бюджетът за Кампания 2015/2016 е 14 милиона лева. Документи за подпомагане по „Училищен плод” се приемаха от 17 август до 23 септември 2015 г. в областните дирекции на ДФЗ. Кандидатите за участие в учебната 2015/2016 г. са обособени в три групи: учебни заведения; еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.