четвъртък , 28 март 2024

Избран бе представителят на общината в комисията, която ще изработва областната здравна карта

На 1 октомври, на последното си редовно заседание за мандата Общински съвет Панагюрище избра представител от община Панагюрище за участие в комисия за изработване на областна здравна карта.

Предложението, което направи ресорният зам.кмет Галин Матанова бе представителят да е гл. експерт „Социални дейности” в ОбА Нонка Филина. Старейшините единодушно с 18 гласа „за” приеха кандидатурата.
„Областните здравни карти няма да посочват кои болници да бъдат затворени. Целта е да се намери оптималният вариант населението да бъде здравно обслужено качествено и навреме, а от своя страна Здравната каса ще решава с кои лечебни заведения ще подпише договор“ – това заявява председателят на Национална пациентска организация (НПО) д-р Станимир Хасърджиев в Сливен, по време на дискусионна среща за изработването на Областна здравна карта и подобряване достъпа до здравеопазване в края на септември.
В началото на миналия месец от Народното събрание приеха промени в Закона за лечебните заведени, пряко свързани с изработването на национална здравна карта. Повече за това може да прочетете тук.

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.