Водещи новини

Трето място за попинските танцьори, трето за поибренка и първо за Елена Георгиева на „Златен прах“

Във Второто издание на Международния фолклорен фестивал «Златен прах», който се провежда в местността Корминеш край Челопеч,

вчера – 25 юли, при изключително силна конкуренция самодейците от ПФТС „Тангра“ към НЧ „Искра-1872“ в с.Попинци спечелиха трето място, придружено с купа, 1000 лева и грамота. Това съобщи днес за oshtepan.com секретарят на читалището Донка Шопова. Попинските танцьори са се представили с „Шопски ритми“ и „Тракийски напеви“. Спечелените 1000 лева самодейците ще вложат за разучаване на нов танц със своя ръкводител и хореограф Мария Терзийска и за нови костюми, допълни Донка Шопова.Всички от читалище „Искра-1872“ са горди и с първото място при индивидуалните изпълнения, спечелено от самородния талант Елена Георгиева, която е изпяла две автентични песни с попинска носия. Нейн ръководител е баща й Георги Георгиев.
Трето място при индивидуалните изпълнители пък спечели над 70-годишната Христина Дашева от поибренското читалище „Ванчо Пашов“, която е впечатлила журито с „Жътварска песен“.
Фестивалът „Златен прах“официално бе открит на 23 юли с пищна церемония, след която на сцената са се представили гостуващите състави и певци от Италия, Словакия, Румъния и Турция.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.