Водещи новини

Преглеждайте се, когато нищо не ви боли

Времето е страхотен ресурс, но невъзвратим – трябва да се намира време и за духа, и за тялото.

Това каза по време на лекцията си пред млади ротарианци /а и не само/ председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД проф.д-р Лъчезар Цоцорков на 15 април в Историческия музей. Според него добрите спортове са шахматът, който развива логичното мислене, плуването и танците.
„Здравето е важно, веднъж в годината ви съветвам и млади, и по-възрастни, да не ви мързи и да си правите профилактични прегледи. Запомнете – трябва да ходите да се преглеждате, когато нищо не ви боли, когато ви заболи, е вече късно. Тогава вече е много скъпо, с много загуби“, посъветва проф.д-р Цоцоров. Той разкри, че е научил всички около себе си – баби, дядовци, деца, внуци – веднъж в годината „строй се, преброй се“, защото, преглеждайки се профилактично, човек има много повече време за работа, вместо да се ходи после по болници.
Като „тежка революция“, която трябва да се извърши на „Асарел-Медет“ , определи шеговито проф.д-р Цоцорков честото ядене на кебапчета и сланинка. Не е нужно да правите разни умопомрачителни диети, има прости неща и ще бъдете стройни, работоспособни и ще ви е вкусно, но трябва да се мисли“, заключи лекторът и посъветва хората да си купят по едно кантарче вкъщи и да следят теглото си.  

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.