Водещи новини

От „Традиция” ни припомниха отново мъжеството и саможертвата на Априлци

Спектакълът „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ бе представен в днешния следобед от десетки членове на Национално дружество „Традиция”.

Във възстановката на събитията отпреди 139 години се включиха и от Обединен детски комплекс, женско дружество „Райна Княгиня“, читалище „Виделина 1865”, младежката организация на БЧК.
Маньово бърдо и тази година бе огласено от топовни гърмежи, пукота на пушки, дима на оръжията. Участниците припомниха страховитите и превърнали се в символ на национална гордост последни мигове на робство и първи минути на свобода за предците ни.
Тази вечер тържествата по случай годишнината от Априлското въстание продължават с тържествен митинг заря от 20.30 минути. Утре, 2 май, за поредна година ще има поклонение на местността Оборище, официалната част на честването е от 11.00 часа.

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.