Водещи новини

„Пъстър свят” и първенството по фойерверки ще са през май, не е планиран конкурсът „Елена Николай”

Културният календар на Община Панагюрище за 2015 година може да бъде разгледан на сайта на местната изпълнителна власт.

За втора поредна година в интерактивна книжка са подредени предстоящите събития с международен, национален, регионален и местен характер, в които Общината е организатор.
Третият международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят” ще е на 15 и 16 май и ще се проведе на площад „20 април”. Международното първенство по фойерверки „Огън, цвят и фантазия” ще е на 29, 30 и 31 май и отново ще е под откритото небе в центъра на Панагюрище. Не е предвидено провеждането на международния конкурс за млади оперни певци „Елена Николай”, който през 2013-та и 2014-та се проведе в края на октомври и началото на ноември. Този форум ще се провежда вече през година, както е заложено в проекта за него. Организацията му изисква изключителни усилия и сериозни средства, но не това е причината да отсъства от календара тази година, коментира в телефонен разговор тази сутрин ресорният зам.-кмет Галина Матанова.
Всички национални празници ще бъдат чествани с различни прояви. От проявите с регионален и местен характер за април се предвиждат боядисване на яйца, конкурс за рисунка и приложно творчество, пролетен концерт на възпитаниците на Обединен детски комплекс, юбилеен концерт на смесения хор при читалище „Виделина 1865”, връчване на наградата за краеведческа дейност „Любородие”.
Сред останалите планирани прояви са традиционни празници на селата от общината, Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота”, Седмица на детското творчество, Бирфест – концерт на рок и поп изпълнители.
Културния календар може да видите тук.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.