понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Рейтингът за прозрачност на местната власт, просвета и спорт в новия брой на в-к „Още ПЛАМ“

Профилът на област Пазарджик и община Панагюрище в нея, съгласно изследването на Института за пазарна икономика въз основа на 59 показатели

 е основната тема в новия брой на вестник „Още ПЛАМ“.
От него става ясно, че рейтингът за прозрачност на органите на местното самоуправление, изготвян от „Програма достъп до информация” за областта, е 38,8 т. през 2014 г. – доста по-ниско от средното за страната от 44,1 т. и много далеч от максималните 82,4 точки.
В рубриката „Размишльотини на тра-ла-лежа“ психологът Дарина Дечева пише: „Доверието по същество е етична категория, но във взаимоотношенията притежава психологичен потенциал с изключителна, трансформираща чувствата и отношенията, мощност. При нас – мислещите хора – доверието не съществува априори. То е нещо, което трябва да се заслужи“.
Цяла страница вестник „Още ПЛАМ“ отделя на различни инициативи в училищата, като обръща внимание на военното обучение и изследването за разпространението и употребата на дрога.
Както винаги една страница е посветена на спорта: футбол, волейбол, тенис на маса, турнира по джудо в с.Бъта и 18-ото издание на турнира по бадминтон.
 
 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.