Водещи новини

Кметът Белишки обеща да се оросява повече, дискусията продължава

Запрашеността, дупките по панагюрските улици, здравето ни като граждани, изпълнението на мащабните общински проекти бяха основните теми, които вчера бяха обсъдени на среща в Общината.

Присъстваха кметът на общината Никола Белишки, заместникът му Георги Павлов, Ивайло Недялков, Пепа Кекова и Пламен Търкаланов – граждани, изтъкнали „няколко факта от заобикалящата ни действителност” във facebook, представители на фирми-изпълнители по някои от проектите.
От администрацията поканиха тримата, изразили позиция, за да се запознаят с етапите на изпълнение на проектите, да изложат своите виждания и да дадат своите препоръки.
Срещата приключи с обещение от градоначалника за по-често оросяване на улиците. Обещано още бе, че ще има подобряване и на ситуацията по кръстовищата, на които е трудно да се премине, заради разликата в нивата от поставената асфалтова настилка. В свое писмо, входирано в ОбА във вчерашния ден, Кекова, Търкаланов и Недялков поставят още въпроси към местната изпълнителна власт, които другата седмица се очаква да получат отговор, а тримата от своя страна заявиха, че са след това готови да направят и предложения.
Ние не даваме оценка на изпълнението на проектите, изтъкна Недялков, а Търкаланов допълни, че панагюрци трябва да са здрави, за да могат да се радват на промените след края на ремонтите. Кметът Белишки не отрече запрашеността в града и подчерта, че в центъра това няма как да бъде избегнато, защото площад „20 април” официално е строителна площадка, а до средата на декември, при сравнително добри метеорологични условия, ще бъдат финализирани и ремонтите по улиците от проекта за ВиК сектора. От фирмата изпълнител гарантираха, че спазват технологията на строителство, а на питане за състоянието на камионите (с мръсни гуми и непокрити с брезент), преминаващи през града, бе уточнено, че от Държавната автомобилна инспекция ги глобяват.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.