Водещи новини

7 575 000 са отпечатаните бюлетини за изборите на 5 октомври за България и 400 000 за чужбина

От администрацията на Министерския съвет отчетоха, че е приключило отпечатването на бюлетините и на изборните книжа

 и предстои те да бъдат експедирани в областите, съответно в районните избирателни комисии. Книжата и всички останали материали, необходими за провеждането на изборите извън страната, вече са доставени в МВнР. Броят на отпечатаните бюлетини за гласуването в страната е 7 575 000, а за гласуването в чужбина са 400 000. Създадена е организация за формиране на екипи, които да обезпечат дейностите по експерименталното машинно гласуване.
Заместник-директорът на ГД „Охранителна полиция“ Слави Теофилов съобщи, че се открива денонощна открита линия за подаване на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес. Наред с това в обектите, които пряко са свързани с подготовката и провеждането на изборите, са извършени проверки и оценки относно тяхното охранително и противопожарно състояние.  В тази връзка вчера – 25 септември, Районната избирателна комисия в Пазарджик злезе с РЕШЕНИЕ№ 115-НС, с което упълномощи двама свои представители  за приемане на бюлетините и изборните книжа и материали за Тринадесети изборен район- Пазарджишки за произвеждането на  изборите  на 5 октомври. Упълномощените са Али Ахмедов Чешмеджиев, представител на ПП ДПС – Движение за права и свободи, и Васил Илиев Недков, представител на КП България без цензура. „При невъзможност някое от посочените лица да присъстват при приемане и предаване на бюлетините, да се заместват от:Стойко Николов Власев, представител на Реформаторски блок“, пише в РЕШЕНИЕ 115.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.