събота , 27 април 2024

Петров и Узунов финишираха на 22-километровия маратон „Съединение”

164 състезатели на дълги разстояния от девет държави стартираха от град Съединение в 39-я международен мемориален маратон „Съединение” тази събота.

Участниците са били предимно от България, а чужденците са били от Турция, Македония, Сърбия, Гърция, Румъния, двама са от Белгия, от Чехия и Словения.
По традиция в надпреварата се включиха и панагюрските лекоатлети ветерани – Георги Узунов и Петър Петров. И двамата са финиширали успешно в групата на над 60-годишните. Узунов разказа, че организацията е била на много добро ниво, а конкуренцията сериозна.
Маратонците са били в две основни групи – мъже и жени, като мъжете са в 5 възрастови групи, а жените в три. Маратонът е с дължина 22 км и е най-старият малък маратон в света вписан в книгата на „Гинес”. Провежда в чест на националния празник на страната Деня на Съединението на Княжество България с Южна Румелия и празника на Пловдив и град Съединение.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.