четвъртък , 9 май 2024

От 1 септември в ОДЗ „Звънче” официално работят по „Готови за училище”

Вече има подписано споразумение между ОДЗ „Звънче” и Фонда за превенция на престъпността ИГА Пазарджик за реализация на проекта „Готови за училище”.

Директорът на детското заведение Гинка Златарева съобщи, че действието му ще е от 1 септември 2014 година до 30 май 2015 година, като в него ще бъдат включени 25 деца – от всички групи. Предвижда се да им бъдат заплащани месечните такси, както и да бъдат предоставяни ваучери на стойност 20 лева. От своя страна, децата трябва да посещават редовно детската градина. Допълнително ще бъдат закупени и учебни материали. От ИГА ще проведат и пет родителски срещи.
По „Готови за училище” в цялата страната ще бъдат обхванати 6000 деца от уязвими общности на възраст между 3 и 5 години. В област Пазарджик, освен ОДЗ „Звънче”, ще бъдат включени деца само от още две детски градини.
Очакваният ефект от изпълнението на мерките по проекта е значително увеличаване на записването и посещаемостта на деца от уязвими общности в детските градини.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.