Водещи новини

Мария Петришка ще журира ястията на Празника на шарената сол

Мария Петришка ще е председател на журито, което ще оценява гозбите на третото издание на Празника на шарената сол в с.Бъта, който ще се проведе тази събота, 23 август.

Стопанката на механа „Старата къща” и хотелски комплекс „Джуджева къща” ще опитва и журира ястията в трите обявени категории: най-вкусна и красиво поднесена шарена сол, най-вкусно и добре аранжирано традиционно ястие и най-красиво подредена маса с приготвени ястия.
Масите, на които са поставени ястията,  ще са разделени на три части: „Продукти, от които се прави шарена сол”, „Как ползваме шарената сол” и „Местни селски ястия”.
Организаторите на празника от читалище „Н.Й.Вапцаров” в с.Бъта уточниха, че 20 състава са потвърдили участието си: от селата Исперихово, Дюлево, Варвара, Карабунар, Смилец, Блатница, Баня, Попинци, Поибрене, Свобода, Сбор, Динката, Боримечково, градовете Белово и Панагюрище, както и 40 представители на местната власт от Община Лесичово. Самодейците ще се изявяват на покрита сцена в центъра на селото, подсигурени са и пейки за публиката.
Поради ангажименти на Ути Бъчваров и Шеф Манчев, предварителната идея на организаторите един от двамата да е председател на журито за кулинарната част от празника, тази година няма да се осъществи.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.